0899 46 89 45

Препоръки за надеждна защита от слънцето

  1. Нанасяйте достатъчно количество слънцезащитен продукт преди излагане на слънце.
  2. Често нанасяйте слънцезащитен продукт,особено при изпотяване,плуване и изтриване с хавлия,за да поддържате оптимално ниво на защита.
  3. Избягвайте силното обедно слънце между 11 и 15ч.
  4. Избягвайте прекомерно излагане на слънце - дори високият слънцезащитен фактор не осигурява 100% защита.
  5. Не излагайте бебета и деца до 3г. на директна слънчева светлина,защитавайте ги добре с шапки,тениски и слънчеви очила и използвайте слънцезащитни продукти с висок фактор - над 25.
  6. След пилинг,лазерна терапия и в случаи на фоточувствителност,причинена от лекарства,използвайте много висок слънцезащитен фактор - 50+.
  7. Спазвайте препоръките на  вашия дерматолог относно използването на фотозащитни продукти,особено ако имате кожно заболяване,което се влошава от слънцето.

 

Често задавани въпроси за фотозащитата

Как могат да се защитят чувствителните кожни зони?

Някои кожни зони са свръхчувствителни към УВ-лъчите и реагират с повишено образуване на пигмент - белези,наранявания,след козметични процедури/хим.пилинг,лазер/.В изброените случаи е задължително да се използват продукти с висок слънцезащитен фактор като Daylong Extreme.

Придобиването на тен опасно ли е?

Тен се постига чрез увеличаване на пигментацията вследствие УВ-облъчване.Друга защитна реакция на кожата е увеличаване дебелината на роговия слой .Според повечето хора кожата с тен е символ на красота и здраве.Въпреки,че започна промяна в мисленето,все още много хора се излагат на слънцето без да се замислят.Дори и контролираното придобиване на тен да не е толкова вредно,не съществува понятие като"здравословен тен".Когато се излагате на слънце винаги трябва да сте добре защитени.Запомнете - придобит тен от солариум или автобронзант не защитава от слънчевата радиация.

Какъв е смисълът от повторно нанасяне на слънцезащитен лосион?

доказано е,че повторното намазване с фотозащитен лосион не удвоява фактора на фотозащита SPF/2 пъти нанасяне на SPF25 не се равнява на SPF50/.Щом веднъж факторът на защита е достигнат,повторното нанасяне не помага.Повторното намазване се прави, за да се достигне отново нивото на фотозащита след значително изпотяване,къпане или при фотоалергия.В тези случаи е изключително важно да се използват силно водоустойчиви продукти. 

Кога трябва да се поставя слънцезащитата?

Трябва да се нанася на суха кожа около 20 минути преди излагане на слънце,за да се постигне ефективна защита.Обърнете специално внимание на чувствителни зони като нос,устни,уши,околоочно пространство - използвайте специални продукти за тези места с най-висок фактор.

Какво се прави след излагане на слънце?

Слънчевите бани изсушават кожата и затова тя трябва да се овлажни с подходящи продукти.Лосионите After Sun успокояват,хидратират и възстановяват кожата,стресирана от слънцето.

Какви са вредните ефекти на УВ-лъчите върху кожата?

УВ-лъчите ускоряват стареенето на кожата,като тя се отпуска,появяват се старчески петна,фини и по-дълбоки бръчки,силна кожна сухота със залющване,участъци с неправилно вроговяване на епидермиса,които могат да дадат началото на кожен рак.  

Работно време

Понеделник: 1400-1800
Вторник: 900-1300
Сряда: 1400-1800
Четвъртък: 900-1300
Петък: 1400-1800
Събота: почивен ден
Неделя: ПОЧИВЕН ДЕН
НА 28 И 29 ДЕКЕМВРИ 2017Г. КАБИНЕТЪТ ЩЕ РАБОТИ ОТ 9.00-13.00.
Д-р Иванова съветва: Нашите пациенти: Полезни връзки:
Хроничен сърбежАлергичен контактен дерматит от козметични средства - не само професионален и не само женски проблемХимически пилинг - препоръки от д-р ИвановаПрепоръки за надеждна защита от слънцетоСъвети за деца с атопичен дерматит и техните родители С.Д., Ямбол: Проблем с акнеВ.Г., с.Хрищени: На борба с косопадаР.Б., Стара Загора: Странен обривК.К., Гълъбово: Кожен рак или лупусА.М.,с.Ловец,обл.Стара Загора: Как ме излекува Д-р Иванова astellas.eu
Сайтът е изработен в партньорство с Astellas Pharma Europe Ltd. без това да включва намеса или влияние върху специфичното съдържание на продукта.