0899 46 89 45

Химически пилинг

Пилинг с гликолова киселина - въпроси и отговори

Какво е пилинг с гликолова киселина?

Това е специфичен метод за ревитализиране и обновяване на кожата.По време на процедурата се прилагат високи концентрации на гликолова киселина за къс период от време и накрая се приключва с химична неутрализация.Тази процедура бързо премахва повърхностния кожен слой,разкривайки свежа и жизнена кожа.Пилинг-процедурата води до изглаждане и омекотяване на кожата - тя изглежда по-здрава,по-еластична и по-тънка,с равен тен.

Пилингът преминава през 3 основни етапа:

1.Две седмици преди пилинг-процедурата,кожата се подготвя в домашни условия с продукти на NeoStrata,съдържащи гликолова киселина - крем,лосион или гел,които се прилагат съгласно препоръките на дерматолог.

2.Извършване на пилинг-процедурата.

3.Приложение на продукти за възстановяване на кожата след пилинг.

Може ли на всеки да бъде приложен гликолов пилинг?

Необходимо е да се срещнете с Вашия дерматолог и да обсъдите чувствителността на кожата и очакванията от пилинговата процедура.Специалистът ще изработи индивидуална програма с подходящия за Вас тип пилинг и времетраене на пилинга.

Може да бъде препоръчано да прекъснете за кратко употребата на някои продукти и козметични процедури или предварително да използвате други продукти според козметичните Ви навици.

Желателно е 1 седмица преди процедурата да не прилагате следните козметични продукти и процедури:

 • кола-маска
 • депилатоари
 • маски за лице
 • електрофореза
 • епилация
 • солариум или слънчеви бани
 • изглаждащи и стягащи кожата процедури
 • локално излющване/скраб за лице/
 • луфа или друг тип ексфолираща гъба

Какви подобрения може да се очакват след пилинга?

Подобрения на кожата след пилинг-процедури,приложени серийно:

 • изглаждане на фините линии,провокирани от слънцето
 • намаляване на по-грубите бръчки
 • изглаждане на кожния релеф
 • леко и средно изглаждане на белези от акне
 • избелване на неправилните пигментации
 • повишаване на блясъка на кожата
 • свиване на порите

Части на лицето и тялото,където настъпва видимо подобрение:чело,бръчки около очите "пачи крак",линии и бръчици между веждите,скули,линии около устата,брадичка,шия,деколте,гърба на ръцете,рамене.

Други състояния,повлияващи се резултатно от химически пилинг с гликолова киселина са неправилните вроговявания по кожата на лицето,деколтето и гърба на ръцете/т.нат. кератози/,лунички,врастнали косми/псевдофоликулит/ и "гъша кожа"/пиларна кератоза/. 

Срок за постигане на желаното подобрение

Подобрение на кожата с акне може да настъпи след 1 месец.По-дълбоките промени изискват по-голям брой пилинги.Видимо подобрение обикновено настъпва след 3 месеца.


Как ще изглеждам и ще се чувствам след пилинг-процедурата?

Първоначално непосредствено след пилинга,Вашата кожа е възможно да се зачерви или да подпухне леко.Кожата ще се възстанови и обнови за срок от 1 седмица.През това време при някои могат да се появят усещания за стягане,опъване,парене,щипане,лек сърбеж,повишена чувствителност към слънцето,излющване на повърхностния слой на кожата.Лекото залющване е очаквано,рабира се,но не е задължителен признак за подобрението,което желаете.

Може да се наблюдават корички или подпухналост,ако пилингът е бил по-дълбок.Те изчезват в процеса на естественото възстановяване на кожата.Рядко може да настъпи по-сериозен оток на лицето.Всяка промяна в цвета на кожата или дразнене,което Ви притеснява трябва незабавно да споделите с Вашия дерматолог.

Как да се грижа за кожата след пилинга?

Указанията за ускоряване на възстановителния процес са следните:

1/ Нанасяйте два пъти дневно за период от 7 дни NeoStrata Bionic Face Cream докато кожата се възстанови напълно.Тогава се върнете отново на режима преди пилинга като прилагате Вашия NeoStrata крем,лосион или гел.

2/ Измивайте обработената зона много внимателно с меко,почистващо средство/гел тип "сапун без сапун"/ като избягвате употребата на абразивни или ексфолиращи гъби.

3/ Избягвайте да се гримирате за срок от 1 седмица.

4/ Не използвайте козметични продукти,които могат да раздразнят кожата преди да се е възстановила напълно - продукти с алфа-хидрокси киселини,салицилова киселина,ретиноиди.

5/ Не се излагайте на слънце,солариуми и директни топлинни източници.

Използвайте слънцезащитни продукти с максимален фактор на защита още от първия ден след пилинга!

След колко време може да се направи нова пилинг-процедура?

При незначителен дискомфорт и минимално излющване на кожата след пилинга,повторният пилинг може да се направи след 2 седмици.Ако имате значителен дискомфорт и излющване на кожата,следващата процедура може да се извърши след 4 седмици.

Следваща стъпка за оптимални резултати след пилинг с 50/70% гликолова киселина:

High Potency Peel - кога?

В съчетание с поддържащия режим на Неострата в домашни условия:

 • за изглаждане на фини линии и бръчици
 • при неправилни хиперпигментации/диспигментации
 • околоочни /соларни/комедони
 • умерено и тежко акне
 • белези след акне
 • старчески петна,старчески брадавици,плоски брадавици

High Potency Peel е по-мощен от пилинга със 70% гликолова киселина,тъй като в състава на разтвора се съдържат допълнителни пилинг агенти:етил пируват,пирогроздена киселина,оцетна киселина.Резултатът след серийното приложение на този пилинг е видимо подмладена кожа,избелване на упорити,стари кафяви петна или такива,неповлияли се от пилинг с по-малък процент гликолова киселина;изглаждане на релефа при белези от акне.High Potency Peel е специално разработен като следваща стъпка за оптимизиране на резултатите и повишаване на удовлетвореността на пациентите,които вече са показали добра поносимост към пилинга с 50/70% гликолова киселина.

High Potency Peel - какъв е домашният режим след пилинга?

След възстановяването на кожата се преминава към обичайния режим за поддържане на кожата с продукти на Неострата - кремове,лосиони и гелове.

Neostrata prosystem clarifying peel - един по-различен пилинг за пациенти с мазна кожа без или с акне,който успешно се справя с повърхностни белези и пигментации от акне.Повлиява много добре омазняването и гнойните обриви.

Neostrata prosystem brightening peel - специално разработен за пациенти с пигментации и обезцветяване на кожата като фотостареене,петна след излагане на слънце и/или мелазма.Чудесен избор за изсветляване и освежаване тена на кожата.

High Potency Peel - ефективен пилинг

 • Експертни продукти
 • Стандартизирани разтвори
 • Стандартна техника
 • Предвидими резултати
 • Минимален риск
 • Максимална удовлетвореност

ENERPEEL - пилинги от ново поколение

В кабинета се предлага и пилинга на Enerpeel- пилинги от ново поколение, с минимален дразнещ ефект,висока ефективност и поносимост,с възможност за приложение в обедната почивка и през по-кратки интервали от време за постигане на оптимален резултат.Подходящ за третиране на леко до умерено тежко акне,пигментации,леко и средно възрастово остаряване.

ENERPEEL - ПИЛИНГИ ЗА МОДЕРНИТЕ,РАБОТЕЩИ ХОРА,БЕЗ ОТКЪСВАНЕ ОТ РАБОТА И БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ В СОЦИАЛНИТЕ КОНТАКТИ

Брой процедури -5.Интервал-2 седмици.Не се изисква подготовка на кожата преди процедурата.


PQAGE evolution

PQAge e пилинг от ново поколение,гарантиращ незабавен стягащ и лифтинг ефект!

Новата формула на този пилинг осъществява атравматично обновяване и подмладяване на кожата,отстранява кожни недостатъци,подходящ е за чувствителна кожа и може да се прилага целогодишно.

Използва се за освежаване и подмладяване на лице,шия,деколте,ръце.Подходящ е за третиране на акне,пресни белези,неправилни пигментации на кожата.

Уникалната комбинация от активни съставки прави PQAge абсолютно неагресивен пилинг,който може да се ползва целогодишно.

Резултати - мощен лифтинг ефект,омекотяващо действие върху кожата и подобряване на нейната структура и релеф,подходящ за всички типове кожа.

Минимален брой процедури- 4,през интервал от 2 седмици.При необходимост от моментално освежаване и подобряване вида на кожата преди различни събития и официални участия този пилинг е правилният избор за всяка уважаваща себе си делова жена.

Работно време

Понеделник: 1400-1800
Вторник: 900-1300
Сряда: 1400-1800
Четвъртък: 900-1300
Петък: 1400-1800
Събота: почивен ден
Неделя: ПОЧИВЕН ДЕН
НА 28 И 29 ДЕКЕМВРИ 2017Г. КАБИНЕТЪТ ЩЕ РАБОТИ ОТ 9.00-13.00.
Д-р Иванова съветва: Нашите пациенти: Полезни връзки:
Хроничен сърбежАлергичен контактен дерматит от козметични средства - не само професионален и не само женски проблемХимически пилинг - препоръки от д-р ИвановаПрепоръки за надеждна защита от слънцетоСъвети за деца с атопичен дерматит и техните родители С.Д., Ямбол: Проблем с акнеВ.Г., с.Хрищени: На борба с косопадаР.Б., Стара Загора: Странен обривК.К., Гълъбово: Кожен рак или лупусА.М.,с.Ловец,обл.Стара Загора: Как ме излекува Д-р Иванова astellas.eu
Сайтът е изработен в партньорство с Astellas Pharma Europe Ltd. без това да включва намеса или влияние върху специфичното съдържание на продукта.