0899 46 89 45

Акнето е комплексен кожен проблем

Акнето е сред най-разпространените кожни оплаквания при подрастващите.Засяга главно лицето и горната част на тялото,което съответства на по-големия брой мастни жлези в тези области.Акнето се проявява преди или по време на пубертета като в малък брой случаи причината е хормонален дисбаланс,но по-често хормоналните нива са в границите на нормата.Протича с различна тежест с периоди на затихване и влошаване,но обикновено отзвучава около двадесет годишна възраст.Появата на акне след тази възраст налага изключване на ендокринни заболявания,прием на определени медикаменти,анаболни стероиди,протеини,работа с химикали,употреба на неподходяща козметика и др.

Съвет:Не очаквайте спонтанно излекуване, а се обърнете за помощ към дерматолог !

 

Лечението постига добри резултати

Положителният ефект от лечението зависи от възрастта и пола,тежестта на акнето,факторите на външната среда и индивидуалните различия на организма.Всички тези фактори налагат индивидуални схеми за лечение,които Вашият дерматолог ще назначи и проследява във времето.Не се отчайвайте!По време на един активен период на влошаване на акнето, медикаментите действат по-бавно от очакваното.В този момент не прибягвайте до самолечение с лекарства,отпускани без рецепта.Най-често те нямат лечебно действие.

 

Ранното лечение е важно

Правилният избор на медикамент и ранното започване на лечението са от изключително значение за постигане на контрол над заболяването и предотвратяване на загрозяващи белези,които трудно се отстраняват впоследствие.

 

Грим и козметика

Много родители са на мнение,че гримовете влошават акнето.Това е вярно единствено когато гримовете съдържат съставки с комедогенно действие т.е. стимулират образуването на “черни точки”.Вашият дерматолог ще препоръча подходящи козметични средства едновременно с маскиращ и лечебен ефект.

 

Как да се почиства кожата с акне?

Най-добре е да се използват специални формули без сапун,с подходящо рН и състав.

Козметичните процедури за почистване на лице следва да се избягват в период на влошаване на акнето и да се извършват желателно под лекарски контрол.Никога да не се разчесват и изстискват възпалените участъци!

 

Козметични процедури при акне:

  • Химически пилинг  - модерна и достъпна медицинска процедура повлияваща трайно и видимо проблемната акнеична кожа,състояща се в серийно прилагане на разтвори на алфа-хидрокси киселини/АХА/ .Процедурата се извършва само от дерматолог след предварителна подготовка на кожата. Благоприятните ефекти на химическия пилинг върху кожата включват:свиване на порите, намаляване на омазняването, премахване на повърхностни белези, изравняване на тена, изглаждане на кожния релеф, намаляване количеството на отворените комедони/черни точки/, потиска и блокира развитието на възпалителни обриви при акне/пъпки, дълбоки възли/. Процедурата може да се извършва целогодишно при стриктно спазване на указанията за фотозащита и грижи за кожата със съответните продукти след химически пилинг.

Съвет: Не очаквайте спонтанно излекуване, а се обърнете за помощ към дерматолог!

  • Ултразвукова терапия – апаратен метод осигуряващ по-дълбокото проникване на локални лекарствени форми/кремове,гелове,мази/ и по този начин повлияващ в дълбочина патологичните процеси/премахва възпалението и появата на гнойни обриви/ и последици/неестетични белези/ при акне. Провеждат се процедури с времетраене 10-15 мин.  в продължение на 10-20 дни.
  • Дарсонвализация – локален апаратен метод за въздействие върху кожата със стъклени електроди;при контакта им с кожата се образува ел.заряд стимулиращ кръвообращението и по този начин премахващ дълбоките,болезнени възпалителни уплътнения при акне. Продължителността на процедурата е 10 мин. ежедневно или през ден като се провеждат общо 15-20 сеанса.
  • Пароозониране – апаратен метод за козметично почистване и дезинфекция на кожата с акне,позволяващ по-лесно отстраняване на комедоните/черните точки/.Стимулира кръвообращението и има противовъзпалителен и тонизиращ кожата ефект.

Работно време

Понеделник: 1400-1800
Вторник: 900-1300
Сряда: 1400-1800
Четвъртък: 900-1300
Петък: 1400-1800
Събота: почивен ден
Неделя: ПОЧИВЕН ДЕН
НА 28 И 29 ДЕКЕМВРИ 2017Г. КАБИНЕТЪТ ЩЕ РАБОТИ ОТ 9.00-13.00.
Д-р Иванова съветва: Нашите пациенти: Полезни връзки:
Хроничен сърбежАлергичен контактен дерматит от козметични средства - не само професионален и не само женски проблемХимически пилинг - препоръки от д-р ИвановаПрепоръки за надеждна защита от слънцетоСъвети за деца с атопичен дерматит и техните родители С.Д., Ямбол: Проблем с акнеВ.Г., с.Хрищени: На борба с косопадаР.Б., Стара Загора: Странен обривК.К., Гълъбово: Кожен рак или лупусА.М.,с.Ловец,обл.Стара Загора: Как ме излекува Д-р Иванова astellas.eu
Сайтът е изработен в партньорство с Astellas Pharma Europe Ltd. без това да включва намеса или влияние върху специфичното съдържание на продукта.